top of page

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
ΣΧΟΛΗ
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΥΚΑΡΙΔΗΣ

4ετές Πρόγραμμα Σπουδών

"ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ (4 ΕΤΗ - ΠΤΥΧΙΟ)".

(Το πρόγραμμα σπουδών έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.)

  • Facebook

διδακτικό προσωπικό

 

 

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ (Μερική απασχόληση)

Σκηνοθέτης και Ηθοποιός. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Πέλου Κατσέλη.

Με μια εξαιρετικά πλούσια πορεία, πέραν των πενήντα χρόνων, σε ρόλους, συνεργασίες, σκηνοθεσίες, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του θεατρικού κόσμου σε Κύπρο και Ελλάδα. Ως ηθοποιός έχει ερμηνεύσει δεκάδες ρόλους και έχει συνεργαστεί με το «Λαϊκό Θέατρο» του Μ. Κατράκη, το Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, τους θιάσους Αλέκου Αλεξανδράκη και Δ. Μυράτ, το «Άρμα Θεάτρου».το θέατρο του ΡΙΚ, τον ΘΟΚ, το Σατιρικό Θέατρο, το Ανοικτό Θέατρο Γιώργου Μιχαηλίδη, το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, το Εθνικό θέατρο Ελλάδος, το ΚΘΒΕ κ.ά. Διδάσκει τo μάθημα της Υπoκριτικής. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σατιρικού Θεάτρου. 

ΑΝΝIΤΑ ΣΑΝΤΟΡIΝΑIΟΥ (Μερική απασχόληση)

Ηθοποιός. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν. 

Η Αννίτα Σαντοριναίου είναι από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του κυπριακού θεάτρου. Εργάστηκε ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν καθώς και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για 31 χρόνια, ερμηνεύοντας δεκάδες ρόλους του κλασσικού και σύγχρονου  ρεπερτορίου, καθώς επίσης και του Αρχαίου Δράματος. 

Από το 1993 διδάσκει αρχαίο δράμα στη Δραματική Σχολή του Σατιρικού Θεάτρου «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης». 

Έχει τιμηθεί με δύο βραβεία ερμηνείας (βραβεία ΘΟΚ), με το βραβείο Madame Figaro «Γυναίκα Ηθοποιός της χρονιάς 2012» και, για τη συνολική προσφορά της στο θέατρο, με το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρου Ανθία - Θοδόση Πιερίδη» από το ΑΚΕΛ.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Διδάσκει τo μάθημα της Υπoκριτικής.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΥΚΑΡΙΔΟΥ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ (Πλήρη απασχόληση)

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει κάνει σπουδές κλασσικού τραγουδιού και πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο Κύπρου. Από το 1996 ανήκει στο δυναμικό του Σατιρικού Θεάτρου, όπου έχει παίξει σε δεκάδες παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει έργα, τόσο στην Παιδική όσο και στην Κύρια σκηνή. Συνεργάζεται με την Κυπριακή τηλεόραση. Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σατιρικού Θεάτρου. Κατέχει τη θέση της Διοικητικής Λειτουργού στη Δραματική Σχολή "Βλαδίμηρος Καυκαρίδης".  Διδάσκει τo μάθημα της Υπoκριτικής. 


 

ΓIΩΡΓΟΣ ΜΟΥΑΙΜΗΣ (Μερική απασχόληση)

Απόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αρρένων Αμμοχώστου, πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου και διπλωματούχος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Βεάκη στην Αθήνα.

Εργάστηκε ως ηθοποιός στον ΘΟΚ από το 1983 μέχρι το 1996 και από το 2001 μέχρι το 2012, περίοδο κατά την οποία σκηνοθέτησε έργα των Ευριπίδη, Μποστ και Αριστοφάνη. Συνεργάζεται με θέατρα και θεατρικά σχήματα στην Κύπρο τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης. Διδάσκει τo μάθημα της Υπoκριτικής. 

ΠΟΠΗ ΑΒΡΑΑΜ (Μερική απασχόληση)

Ηθoπoιός. Διπλωματoύχoς της Δραματικής Σχoλής τoυ Πειραϊκoύ Συvδέσμoυ. Δούλεψε στην Αθήνα με τα σχήματα «Στροφή», «Ασκητικό θέατρο» και «Λαϊκό θέατρο Πειραιά». Στην Κύπρο υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του «Σατιρικού θεάτρου» για δύο δεκαετίες.

Συνεργάστηκε με το «Μικρό θέατρο», την ΕΘΑΛ, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, την «Prima Lux», τον «Αντίλογο».

Πρωταγωνίστησε σε έργα του Α. Μίλλερ, Τ. Ουίλιαμς, Ζενέ, Μπρέχτ, αρχαίο δράμα, Αριστοφάνη, Μακτόνα, Σουασούνα, Φρίελ, Πίντερ, Βέντεκιντ, Όσκαρ Ουάϊλτ, Ίψεν, Έντ. Άλπυ, Στέφεν Κινγκ, Σιέππαρτ, Βάσσερμαν, Γκάσσο, Κ. Ντίκενς, Ντάριο Φο, Μολιέρο, Ρουτζάντε, Ρ. Μανρό, Λάβερι, Κρίστοφερ, και πολλούς άλλους σύχρονους ξένους και σχεδόν όλους τους έλληνες και κύπριους συγγραφείς. Συμμετείχε σε δεκαπέντε περίπου ταινίες μικρού ή μεγάλου μήκους. Η ίδια κάνει ιδιαίτερη μνεία στην ταινία μεγάλου μήκους του Ντερβίς Ζαΐμ «Σκιές και πρόσωπα» όπου πήρε και το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Άγκυρας. Επίσης σταθμό στην καριέρα της θεωρεί τη συνεργασία της με το τουρκοκυπριακό δημοτικό θέατρο Λευκωσίας όπου έπαιξε για μία σεζόν Λυσιστράτη στην τουρκική γλώσσα στην κατεχόμενη Λευκωσία. Καθώς κι όλες τις συνεργασίες που έκανε με τουρκοκύπριους για να προωθήσει την επανένωση της Κύπρου. Συνεργάστηκε επίσης με όλα τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια. Διδάσκει το μάθημα της Υποκριτικής.

ΝΕΟΚΛΗΣ  ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ  (Πλήρης απασχόληση)

Ο Νεοκλής Νεοκλέους είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής στη Δραματική Σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης». 

Master of Fine Arts Υποκριτική - VGIK Μόσχας (Ρώσικο Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου).

Μεταπτυχιακό στον Κλάδο Θεατρικών Σπουδών (Κατεύθυνση Σκηνοθεσία - Υποκριτική) Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 

Υποψήφιος Διδάκτορας Ρώσικου Πανεπιστήμιου Θεατρικής Τέχνης  ΓΚΙΤΙΣ Μόσχας. Βασικό στέλεχος του ΘΟΚ για 18 χρόνια.

Έχει υπηρετήσει το κυπριακό θέατρο πέραν της εικοσιετίας με δεκάδες εμφανίσεις και στην Επίδαυρο.  Συνεργάστηκε επίσης με όλα τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια σε τηλεταινίες και καθημερινές σειρές, με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς Κύπριους ηθοποιούς. Ως ηθοποιός συμμετείχε σε περισσότερες από εκατό θεατρικές παραστάσεις. Επίσης έλαβε μέρος και σε κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους.

Τιμήθηκε με το Βραβείο Υποκριτικής για την ερμηνεία του στον ρόλο του Μπέκμαν στο έργο «Έξω από την πόρτα» (Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2003-2005).

Διδάσκει το μάθημα της Υποκριτικής και του Aυτοσχεδιασμού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (Μερική απασχόληση)

Ηθοποιός και Καθηγητής στο μάθημα του Αυτοσχεδιασμού. Διπλωματούχος της Δραματικής Σχολής «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης». Βασικό στέλεχος του Σατιρικού θεάτρου με πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στο ενεργητικό του. Έχει επίσης πλούσια τηλεοπτική παρουσία αφού έχει συνεργαστεί με όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου. Διδάσκει το μάθημα του Αυτοσχεδιασμού. 

 

ΣABBAΣ ΣABBA  (Μερική απασχόληση)

Συνθέτης, μουσικός. Πτυχιούχος του Kονσερβατορίου Tσαϊκόβσκι Mόσχας. Συνθέτης μουσικής σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις.Έχει γράψει μουσική για όλα τα είδη και φόρμες και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και σύνθετες παγκόσμια. Έργα του έχουν εκτελεστεί από πολλές ορχήστρες και σύνολα του κόσμου. Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε δυο Μπιενάλε νέων στην Μπολόνια (Ιταλίας) και Βαρκελώνη (Ισπανίας) αποσπώντας και στις δυο περιπτώσεις τις καλύτερες κριτικές, εντυπωσιάζοντας με το ταλέντο και την επαγγελματική του παρουσίαση. Έγραψε μουσική για μεγάλο αριθμό ταινιών ντοκιμαντέρ και πλήθος θεατρικών έργων, ενώ το κλασικό του ρεπερτόριο είναι ανεξάντλητο. Ανάμεσα στα έργα του συγκαταλέγονται 4 συμφωνίες, κονσέρτα για πιάνο, βιολί, Τσέλο, Κλαρίνο, έργα για σόλο πιάνο μουσική δωματίου (Κουαρτέτα εγχόρδων, έργα για ξύλινα πνευστά, οκτέτα) δυο μπαλέτα, μια Όπερα και πληθώρα άλλων έργων, μεταξύ των οποίων και το ¨Μεσαιωνική Κύπρος¨ κονσέρτο για 10 Πιανα και Ορχήστρα, και την Χορευτική Σουίτα για 10 Πιανα (Οι χοροί και τα τραγούδια της Πατρίδας μου). Τον Οκτώβριο του 2005,ο Σάββας Σάββα εντάχθηκε από την Steinway&Sons στη διάσημη λίστα των Steinway Artists γεγονός που τιμά τόσον τον ίδιον προσωπικά όσο και την Κύπρο γενικότερα αφού άφορα τους κορυφαίους καλλιτέχνες στον κόσμο. Διδάσκει το μάθημα της μουσικής.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ (Μερική απασχόληση)

Ηθοποιός, θεατρολόγος και χορογράφος. Πτυχιούχος Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, της Σχολής Καλών Τεχνών, στο Τμήμα  «Θεατρικών Σπουδών», με κατεύθυνση στην Υποκριτική και την Σκηνοθεσία

MA  «Θεατρικών  Σπουδών» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διπλωματούχος “INTERNATIONAL DANCE TEACHERS’ ASSOCIATION”

Έχει παίξει στο θέατρο και στην τηλεόραση και έχει χορογραφήσει αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Διδάσκει Χορό και Κινησιολογία.

 

ΣΤΑΥΡΗ ΚΑΛΟΠΕΤΡΙΔΟΥ (Μερική απασχόληση) 

Χορογράφος, Δίπλωμα Ανώτερης Σχολής Χορού Δ.Γρηγοριάδου / «Diploma in Dance Studies»-LABAN Institute of Dance UK. Συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις ως χορεύτρια-performer στην ομάδα χορού «Echo Arts», καθώς και σαν χορεύτρια και βοηθός χορογράφου στην ομάδα «Αλλαχού» στην Ελλάδα. Επιπλέον εργάστηκε ως δασκάλα κλασσικού χορού και μουσικοκινητικής σε εργαστήρι σορού και τεχνών για παιδιά, αφού συγχρόνως συνέχιζε να παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου σορού, physical theatre και αυτοσχεδιασμού. Επισπρόσθετα, ύστερα από την ολοκλήρωση του σεμιναρίου «Vaganova» υπό την επίβλεψη της Κ. Pokoevas στην Αθήνα πήρε το συγκεκριμένο πτυχίο διαδασκαλίας του προγράμματος ερασιτεχνικών σχολών, Κύκλος Α του A.D.S.A. -  Amateur Dance School.

Ίδρυσε την ομάδα χορού και παραστατικών τεχνών «Fibre Performing Arts» με σημαντικές συμμετοχές σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα. 

Διδάσκει σε ιδιωτικές σχολές χορού κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο και δημιουργικό χορό. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον χορευτικό όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Διδάσκει Χορό και Κινησιολογία.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Μερική απασχόληση)

Θεατρολόγος, Δραματουργός. Εκτελεστικός Διευθυντής στο Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Magister Artium Θεατρικές Σπουδές (Επιβίωση του Αρχαίου Δράματος) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συνεργάστηκε με τη Νομαρχία Πειραιά ως εμψυχωτής σε επιμορφωτικά προγράμματα της Ν.Ε.Λ.Ε Πειραιά (2005), με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου στη γραμματεία και οργάνωση-διαχείριση πολιτιστικών δράσεων διοργανώνοντας σημαντικές δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (2006-2007), με το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου στη διοργάνωση του «12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ.) ως θεατρολόγος/δραματουργός για τρία συνεχή χρόνια (2008-2011) και ως εξωτερικός συνεργάτης στο Τμήμα Οργάνωσης Προγραμματισμού Παραστάσεων και Περιοδειών (2012-2013), με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Λευκωσίας στην οργάνωση, προβολή και διαχείριση πολιτιστικών δράσεων (2011-2012) και με την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.) ως συντονιστής, ερευνητής και γενικός επιμελητής στο αφιέρωμα «Ο Κακογιάννης του θεάτρου και… της σκηνής» (2012) και ως υπεύθυνος προβολής και επικοινωνίας (2013).

Επίσης, εργάστηκε ως Project Manager της πολυεπίπεδης συμπαραγωγής Θ.Ο.Κ., Εθνικό Θέατρο Ελλάδος και Imitating the Dog, Tales from the Bar of Lost Souls, στο πλαίσιο του Προγράμματος Creative Collaboration του British Council (2009-2010), ως βοηθός σκηνοθέτη στο καλλιτεχνικό μέρος της Τελετής Απονομής των Βραβείων Θεάτρου Θ.Ο.Κ. 2007 – 2009, ως μέλος της ομάδας εργασίας για την οργάνωση και υλοποίηση της Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης (ETC), που φιλοξενήθηκε από τον Θ.Ο.Κ στη Λευκωσία (2010), ως γενικός συντονιστής στο 6ο & 7ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και ως διευθυντής παραγωγής στο μιούζικαλ Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές (ΚΥΠΡΙΑ 2011).

Παράλληλα συνεργάστηκε ως θεατρολόγος με την Onion Productions, με την Ομάδα FormArt και με την Ledra Music Soloists.

Έχει σκηνοθετήσει το χορόδραμα Great Expectations (Ομάδα duoART Dance Theatre, 2012), το έργο Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο της Μάρτα Μπουτσάκα (θέατρο VERSUS, 2012) και το έργο Πολιτιστική Επικοινωνία του Χάρη Βεκρή στο Θεατρικό Αναλόγιο στη μνήμη Κωστή Κολώτα (Ε.Θ.Α.Λ., 2013).

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το ΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου στην παράσταση Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2005), με το Astragali Teatro στην πολυπολιτισμική παραγωγή Persae di Aescilo (2008), με το Ν.Ε.Θ.Ε.Κ και τη Νομαρχία Πειραιά.

Διετέλεσε μέλος της τριμελούς κριτικής επιτροπής (στην κατηγορία Αρχαίου Ελληνικού Δράματος) στους 22ους Παγκύπριους Αγώνες Σχολικού Θεάτρου εις μνήμην Παναγιώτη Σέργη, μέλος της τριμελούς κριτικής επιτροπής της Α΄ Φάσης και μέλος της πενταμελούς διευρυμένης κριτικής επιτροπής της Β΄ – Τελικής Φάσης, στο 23ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και μέλος της Κριτικής Επιτροπής Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ, για τις περιόδους 2011-2012 και 2012-2013, για την καλύτερη παράσταση Παιδικής/Εφηβικής Σκηνής.

Είναι μέλος του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου από το 2008.

Στο 34ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (2014) εξελέγη Γραμματέας της διεθνούς επιτροπής “Network for Heritage, Indigenous Cultures & Migration (N-HIM)”. Διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας του Θεάτρου.

 

ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ (Μερική απασχόληση)

Σπούδασε Σκηνογραφία (ΒΑ Ηons in Theatre Design) στο Royal Welsh College of Music and Drama.  Έχει εργαστεί στην Κύπρο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για τις παραστάσεις: "ἔργον ἀτελές" (8x8, 2019), Ο κόμπος της καρδιάς (Σατιρικό, 2019),  Ηχώ (Join the Dots, Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2018), Ο δάσκαλος μας εν Τρόλλ (Λουμπάγκο 2018), Σκακιστική Νουβέλα (8x8 2017), Οφσάιντ/ Εκτός παιδιάς (Έρως Αμμόχωστος 2017), Tα Μαγικά Μαξιλάρια (Join theDots 2015), Clybourne Park (RWCMD 2012) μεταξύ άλλων. 

Ώς βοηθός σκηνογράφος/ ενδυματολόγος έχει εργαστεί δίπλα από σημαντικούς σκηνογράφους σε αρκετές παραγωγές στο θέατρο, ορισμένες από τις οποίες: Η αρρώστια της νιότης (ΘΟΚ, 2019), Κραυγή (Αντίλογος 2018), Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μπόστ (ΕΘΑΛ 2018), Λυσιστράτη (Πάφος 2017), Ο Χασης (ΕΘΑΛ 2017), Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου (ΘΟΚ 2016), Wolfgang (ΘΟΚ 2016), Λωξάντρα (ΘΟΚ 2015), Λεωφορείο ο Πόθος (Θέατρο Λέξη 2015), Ιππόλυτος (ΘΟΚ 2015). 

Στον κινηματογράφο έχει εργαστεί ως βοηθός art department, στην ταινία Clementine.

Ώς μέλος ομάδας ζωγραφικής εκτέλεσης σκηνικών στο εργαστήρι εκτέλεσης σκηνικών Βay Productions στο Cardiff, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μεγάλες παραγωγές του West End και άλλες, όπως στην ευρωπαϊκή περιοδεία του Les Misérables, Charlie and the chocolate factory, Rusalka του Lyric Opera Chicago, κ.α. Συνεργάστηκε με το National Theatre of Wales στην site specific παραγωγή De Gabay, σε ομάδα σκηνογράφων και κατασκευής κούκλας. Τον Μάη του 2017 συμμετείχε στο project Freedom Prison, στο Αarhus της Δανίας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας Αarhus 2017. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των θεατρικών ομάδων Join the Dots και 8x8. Διδάσκει τo μάθημα της Σκηvoγραφίας - Εvδυματoλoγίας.

 

ΜIΧΑΗΛ ΛΟΪΖΟΥ (Μερική απασχόληση)

Σκηνογράφος. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Σόφιας από το 1969 έως το 1974 και είναι κάτοχος πτυχίου. Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 1975 – 1976 ειδικεύθηκε στην Εθνική  Ακαδημία Καλών Τεχνών της Σόφιας στον κλάδο <<Εφαρμοσμένη γραφική>>(πλακάτ) και του απονεμήθηκε ο τίτλος Master of Arts.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Νέου Θεάτρου Βλαδίμηρου Καυκαρίδη το 1983 και στη συνέχεια του Σατιρικού Θεάτρου. Για περισσότερα από 30 χρόνια ήταν ένας από τους βασικούς σκηνογράφους του Σατιρικού Θεάτρου τόσο της κύριας σκηνής, της παιδικής σκηνής, όσο και του κουκλοθεάτρου. Το 1986 διορίστηκε καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση απ’ όπου αφυπηρέτησε στη θέση του βοηθού διευθυντή.

Από το 1992 έως σήμερα διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στη Δραματική Σχολή Βλαδίμηρος Καυκαρίδης και στην Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων.

Ως ζωγράφος και σκηνογράφος έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕΚ)

Μέλος της Επιτροπής Μνημείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Διδάσκει τo μάθημα της Iστoρίας της Τέχvης.

 

ΝΤΑΪΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Μερική απασχόληση)           

Αριστούχος απόφοιτη με πτυχία “BA in Visual Communications” (Hawaii Pacific University) και “MFA in Motion Pictures Production: Directing” (University of Miami). Με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στη σκηνοθεσία και παραγωγή κινηματογραφικών, μουσικών, διαφημιστικών ταινιών και εταιρικών ντοκιμαντέρ. Σκηνοθέτησε περισσότερες από 200 διαφημιστικές τηλεοπτικές καμπάνιες, μουσικά βίντεο, εταιρικά ντοκιμαντέρ και έχει στο ενεργητικό της δεκατρείς ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ.

Η ταινία “5 Τρόποι να Πεθάνεις”, της οποίας υπογράφει την σκηνοθεσία και παραγωγή, επιλέγεται, προβάλλεται και διαγωνίζεται σε περισσότερα από 150 διεθνή φεστιβάλ. Εκπροσωπώντας τον κυπριακό κινηματογράφο, ταξιδεύει σε Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία, Αμερική και Ασία και συμμετέχει σε μεγάλα ανταγωνιστικά διεθνή φεστιβάλ όπως: Cleveland International Film Festival, Woodstock Film Festival, Palm Springs International Film Festival, Short Fest, Sarasota Film Festival, Palm Beach International Film Festival, Black Maria Film Festival, Fantasporto, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η ταινία αποσπά πολύ καλές κριτικές και 48 βραβεία. Ανάμεσα στις διακρίσεις, αναγνωρίζεται με τα βραβεία του “Καλύτερου Σκηνοθέτη” στα Cluj International Shorts Film Festival της Ρουμανίας, Rolda Web Fest της Κολομβίας, Underground Film Festival της Γερμανίας και West Chester Film Festival της Αμερικής.

Τον Απρίλιο του 2016 η Ντάινα αναγνωρίζεται με το βραβείο Καλύτερη Δημιουργός στα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς.

Τα έτη 2014–2017 υπήρξε Γραμματέας και ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου ενώ για την επόμενη διετία 2017–2019 παραμένει στο ΔΣ της ΕΣΚ στη θέση του Προέδρου, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη θέσεων, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Κυπρίων επαγγελματιών σκηνοθετών. Είχε την τιμή να είναι μέλος της κριτικής επιτροπής στον διαγωνισμό Young Lions Cyprus και στα φεστιβάλ Bigger than Texas, London Indie Festival και Jaipur International Film Festival. 

Έχει διδάξει παραγωγή φιλμ στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στην Κύπρο. Διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας του Κινηματογράφου.

 

Δρ. ΑΝΔΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛ (Μερική απασχόληση)

Ακαδημαϊκά Προσόντα:

PhD Classics (Royal Holloway, University of London, 2017)

MA Comparative Literature (University College London, 2011)

BA English (Queen Mary, University of London, 2010)

PGCert of Learning and Teaching in Higher Education (HEA, 2015)  

Προϋπηρεσία:

Λέκτορας/Επιστημονικός Συνεργάτης (Δραματική Σχολή 'Βλαδίμηρος Καυκαρίδης 2018-), 

Λέκτορας/Επιστημονικός Συνεργάτης (UCLan Cyprus, 2017-)

Επισκέπτης Καθηγητής (Royal Holloway, University of London, 2014-2016)

Επισκέπτης Λέκτορας (Royal Holloway University of London/UCL, 2015)

Ειδικά Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:

Αγγλική λογοτεχνία και ποίηση 20ου αιώνα, συγκριτική λογοτεχνία, κριτική θεωρία, θεωρία κειμένων, αρχαία και σύγχρονη χρήση της διακειμενικότητας, λογοτεχνία και θέατρο, πολιτικό θέατρο, πρόσληψη αρχαίου ελληνικού δράματος.

Οργάνωση, διοίκηση και διδασκαλία μαθημάτων:  

Αγγλική Λογοτεχνία, Ποίηση και Θέατρο

Αναγεννησιακή Λογοτεχνία (Σαιξπηρικό Θέατρο)

Ρομαντισμός και Παρακμή

Σύγχρονη Θεωρία Λογοτεχνίας και Ανάλυση Κειμένου

Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Ιστορία Παγκόσμιας Λογοτεχνίας

Ακαδημαϊκή Γραφή και Έρευνα

Παρουσιάσεις σε Συνέδρια: 

Annual Meeting of Postgraduates in Ancient Literature 2017: Transformation (University of Liverpool, June 2017)

17th Annual Joint Postgraduate Symposium on the Performance of Ancient Drama: Movement and Limits in the Theory and Practice of Ancient Drama (University of Oxford, 2017)

Borders and Boundaries: 7th Annual Postgraduate Interdisciplinary Conference at the Department of Classics (University of Leeds, June 2016)

4th Annual Meeting of Postgraduates in the Reception of the Ancient World: The Notion of Authenticity in the Reception of the Ancient World (Senate House Library London, November 2014)

5th Congress of the European Society of Modern Greek Studies: Continuities, Discontinuities, Ruptures in the Greek World (Thessaloniki, October 2014)  

Beyond the Ivy Tower: Research and Society (Royal Holloway, University of London, September 2014)

Sapiens Ubique Civis II – Conference in Classical Studies (University of Szeged, August 2014)

Nationalism, Patriotism, Ancient and Modern: Conference in Classics and Politics (University of Warwick, May 2014). 

Διδάσκει το μάθημα Στοιχεία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Κυπριακού Θεάτρου. 

 

ΛΑΚΗΣ ΓΕΝΕΘΛΗΣ (Μερική απασχόληση)

Σπούδασε Art and Design στο Middlesex University Foundation και σκηνογραφία στο Central Saint Martins School of Arts BA.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Royal Birmingham Ballet για το μπαλέτο Libramenta.

Συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ, το Σατιρικό Θέατρο, το Θέατρο Σκάλα, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο ΕΝΑ και άλλα θεατρικά σχήματα της Κύπρου.

Σκηνογράφησε σειρές εποχής, όπως: «Γενιές της σιωπής», «Ρόδα της οργής», «Στην άκρη του παραδείσου», «Το πέτρινο ποτάμι». Για τον σύγχρονο χορό: «No lines», «On the horizon» για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το κομμάτι «In deep end» για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο. Ενδυματολόγος πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Junior Eurovision (Λεμεσός, 2008) και κυπριακή συμμετοχή Eurovision (Γερμανία, 2012).

Τιμήθηκε με το Linbury Prize for stage design στο Royal National Theatre (1994), το Βραβείο Ενδυματολογίας για το έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική», Θέατρο Ένα (Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 1999-2001), το Βραβείο Σκηνογραφίας για τα έργα «Η φαλακρή τραγουδίστρια», Θέατρο Ένα και «Ελίζα», Ανοιχτό Θέατρο (Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2001-2003) και το Βραβείο Ενδυματολογίας για το έργο «Νεφέλες», ΘΟΚ (Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2007-2009).

Εξέθεσε δουλειά του στο Royal National Theatre στα Whitechapel Open Studios και στην Quadrenalle Πράγας. Έχει διδάξει Ιστορία του Κοστουμιού. Διδάσκει το μάθημα της Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας.

 

ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ (Μερική απασχόληση)

Η Άννα Φωτιάδου είναι διεπιστημονική καλλιτέχνης με ειδίκευση στην βιντεοτέχνη (video art) και τη σκηνοθεσία. Κατέχει πτυχίο στην Γραφιστική Επικοινωνία (Graphic Communication) από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και μεταπτυχιακό στον Σχεδιασμό Παραστατικών Τεχνών (Performance Design and Practice) από το University of The Arts London, με πρακτική στην «Μεταμοντέρνα απόδοση βιντεοτέχνης και πολυμέσων στις παραστατικές τέχνες». Παρακολούθησε μαθήματα τέχνης και συμμετείχε σε διακαλλιτεχνικά εργαστήρια και σεμινάρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ολοκλήρωσε πρόγραμμα φιλοξενείας καλλιτεχνών (artist residency) στην Ολλανδία χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε Μπιενάλε στην Ιταλία και Γερμανία. Η Άννα είναι ελεύθερος επαγγελματίας γραφίστας και εικονογράφος και έχει βραβευτεί με το Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης. Συμμετείχε ως καλλιτέχνης βιντεοτέχνης, art director και σκηνοθέτις σε διάφορα θεατρικά έργα, περφόρμανς και χορευτικές παραστάσεις, στην Κύπρο και τη Γερμανία και έχει εργαστεί στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος και art director. Σκηνοθέτης της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Αφαίμαξη», η οποία θα κάνει πρεμιέρα το 2021. Η Άννα παρουσίασε το καλλιτεχνικό της έργο της —σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις— σε γκαλερί, μπιενάλε και φεστιβάλ στην Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία και Μεξικό. 

Συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Τεχνών ως λέκτορας μερικής απασχόλησης. Διδάσκει Ιστορία και Θεωρία Κινηματογράφου.

 

ΝΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ (Μερική απασχόληση)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2018 Royal Conservatoire of Scotland MA Classical and Contemporary Text (Acting)

Εκπαίδευση στο Shakespeare's Globe με τους Nick Hutchison, Gabrielle Moleta, Yvonne Morley και James Garnon

2009 Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη Τριετές Δίπλωμα

2011 Πάντειο Πανεπιστήμιο Πτυχίο σε Κοινωνική Ανθρωπολογία

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Meisner Intensive Foundation & Advanced Technique με τον Κίμωνα Φιορέτο. Σκηνική Μάχη (Άοπλη, Διαπίστευσηαπό British Academy of Stage and Screen Combat). Διάφορα σεμινάρια/εργαστήρια από τους:

Ros Steen, Ewan Downie, Keith Farquhar (Euro Keith), Γιάννη Λεοντάρη, Δημήτρη Ήμελλο, Joel Horwood, Guillaume Pigé, Izumi Ashizawa, Liz King, Παντελή Βούλγαρη, Olympia Dukakis, και άλλους.

Στην Κύπρο έχει συνεργαστεί με τον ΘΟΚ και με άλλα θεατρικά σχήματα. Έχει εμφανιστεί επίσης σε παραστάσεις στο εξωτερικό. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Διδάσκει το μάθημα του Αυτοσχεδιασμού.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΙΝΟΥ (Μερική απασχόληση)

Η Μαρία Κάσινου κατάγεται από τη Λευκωσία και κατέχει πτυχίο Μουσικών Σπουδών (Σύνθεση και Βιολί) από την Μουσική Ακαδημία ARTE,  πτυχίο στις Επιστήμες της Αγωγής (Δημοτική Εκπαίδευση) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακό στη Μουσική Εκπαίδευση από το Institute of Education, University of London. Έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε διάφορα συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό, που αφορούν στην διδασκαλία της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής σε σχέση με την παγκοσμιοποίηση και θέματα ταυτότητας, έχει οργανώσει πολλά σεμινάρια που αφορούν στη μουσική παιδαγωγική, την ανάπτυξη θεατρικών και μουσικών δεξιοτήτων και είναι εκπαιδεύτρια σε διάφορα εργαστήρια μουσικής και ρυθμικής έκφρασης μέσα από το λόγο. Επίσης ασχολείται με τη σύνθεση μουσικής για θέατρο για την οποία απέσπασε βραβεία και διακρίσεις.Διδάσκει τα μαθήματα της Ρυθμολογίας και "Ρυθμός και θεατρική κίνηση".

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΒΑΝΟΣ (Μερική απασχόληση)

Σπουδές:

Πτυχίο μακιγιάζ (UNIVERSITA DEGLI STUDI DI TERAMO)

Απολυτήριο Τεχνικού Λυκείου, Ειδικότητας κομμωτικής (Ο.Α.Ε.Δ)

Δίπλωμα μακιγιάζ (The London School Of Make Up)

Δίπλωμα αισθητικής (INTERCOLLEGE NICOSIA)

Εργασιακή εμπειρία:

1999-2004 Makeup promotion (C.P.O)

2004 Baby pectin τελετή έναρξης ολυμπιακών αγώνων (Athens 2004)

2004-2008 Brand manager (M.A.C  CYPRUS)

2008-2013 Καθηγητής Make-Up (INTERCOLLEGE NICOSIA)

2013 -2016 Καθηγητής Make-Up (RNZ)

Make-up για τηλεοπτικές παραγωγές 

Make-up για θεατρικές παραστάσεις

Make-up για κινηματογραφικές παραγωγές. Διδάσκει το μάθημα του Μακιγιάζ. 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ (Μερική απασχόληση)

Σπουδές: 

Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λ. Σταύρακου, Αθήνα , 

Παν Ρωσικό Πανεπιστιμιο Κινηματογράφου και Θεάτρου Μόσχα (Ρωσία).

Συνεργάστηκε με το Σατιρικό Θέατρο και το Θέατρο Σκάλα ως Ηλεκτρολόγος/Φωτιστής. Ως Φωτιστής εργάστηκε στο ΘΟΚ από το 1997 και ως Ανώτερος Φωτιστής από το 2005 μέχρι σήμερα.

Σχεδίασε Φωτισμό σε περισσότερες από 150 θεατρικές παραγωγές του ΘΟΚ.

Σκηνοθέτησε δύο ταινίες μικρού μήκους .Hellmets 2009 και Up or Down 2013.

Τιμήθηκε με το Βραβείο ΘΟΚ για τον Σχεδιασμό Φωτισμού στο έργο

Το Ημερολόγιο ενός Τρελού του Νικολάι Γκόγκολ (2007). 

Η ταινία του Hellmets πήρε  το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας  στο φεστιβάλ Ταινιών Brest (Γαλλία) 2010 και απέσπασε επίσης  Βραβείο για Φωτογραφία (Ν. Αβρααμίδης) Βραβείο για Κοστούμια (Μ.Παρτζίλη) στο φεστιβάλ  Δράμας, 2009, Βραβείο για Φωτογραφία (Ν. Αβρααμίδης) Tiger Film Festival Morocco, 2010. Διδάσκει το μάθημα του Φωτισμού.

 

ΑΝΤΡΕΪ ΚΡΟΥΠΑ (Μερική απασχόληση)

Απόφοιτοs της Κρατικής Ακαδημίας Θεατρικών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης και έχει πτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο “ H Τέχνη του Ηθοποιού» και “Ηθοποιός Θεάτρου, Κινηματογράφου και Μουσικής”. Έχει επίσης εξειδίκευση στη θεατρική ξιφασκία και το physical theater. Είναι επίσης απόφοιτος μουσικού σχολείου, παίζει βιολί, κιθάρα και πιάνο. Είναι διευθυντής και δάσκαλος του θεατρικού εργαστηρίου “The Little Worry People”. Ασχολείται με το Θέατρο στην εκπαίδευση με τη δική του επαγγελματική θεατρική ομάδα και συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Διδάσκει το μάθημα Ηθοποιός και Μάσκα και τα μαθήματα της Σκηνικής Μάχης, της Μιμικής και της Ξιφασκίας. 

 

ΣΤΕΦΑΝΗ ΝΑΖΙΡΗ (Μερική Απασχόληση)

Εξειδίκευση στην Παιγνιοθεραπεία/Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου

Μεταπτυχιακό στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση/Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

(2014-2017): Εφαρμοσμένο 3τές Μεταπτυχιακό Σχολικής Ψυχολογίας (ISPA accredited)

Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Ψυχολογίας 

(2010-2014): Πτυχίο Ψυχολογίας

Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Ψυχολογίας 

(2007-2010): Λύκειο Λατσιών, Λευκωσία, Κύπρος

Η Στέφανη Ναζίρη διδάσκει το μάθημα Εισαγωγή στην Ψυχολογία των Ομάδων. 

Βοηθός διδασκαλίας για τους Jonothan Neelands και Joe Winston, Professors in Drama and Theatre Education, University of Warwick. 

Μέντορας  φοιτητών στις οµάδες κατανόησης ακαδηµαϊκών κειµένων (reading groups). Υπεύθυνη για την παροχή ακαδηµαϊκής βοήθειας και γενικής στήριξης στους φοιτητές. 

 

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΝΙΚΗΤΑ (Μερική απασχόληση)

Ο Διομήδης Νικήτα είναι Σκηνοθέτης Κινηματογράφου, Τηλεόρασης, Θεάτρου. και Παραγωγός. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γαλλία και εργάστηκε εκεί για σειρά ετών, επέστρεψε στην Κύπρο το 1994, όπου άρχισε να εργάζεται στην μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ταινιών "Lumiere Services" ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος / σύμβουλος σεναρίου και παραγωγός. Το 2001 ίδρυσε δική του εταιρεία παραγωγής. Σκηνοθέτησε κυρίως διαφημίσεις, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά βίντεο κλιπ, βοήθησε ενεργά στην δημιουργία ταινιών μικρού μήκους νέων σκηνοθετών. Σκηνοθέτησε επίσης αριθμό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα δάκρυα της Αντιγόνης», «Ιστορία της Κύπρου μέσα από τα μάτια των Καλλιτεχνών» - Midnight Xpress (RAI 3) και " Zapping "(ERT). Από το 2005, εντάχθηκε στον Τμήμα Κινηματογράφου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου στο Eurimages για 15 συνεχή έτη (εκλεγμένος αντιπρόεδρος 2008-2009) και δραστηριοποιείται ενεργά στις κινηματογραφικές παραγωγές (μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ) αλλά και στις ευρωπαϊκές συμπαραγωγές. Συμμετείχε σε πολυάριθμες ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας εμπειρογνωμόνων σε θέματα κινηματογράφου και προέδρευσε από κοινού της Ομάδα Οπτικοακουστικών Θεμάτων στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας το 2012. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Σεναριογράφων, Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Κύπρου και της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου. Διδάσκει το μάθημα Υποκριτική στην Κάμερα.

 

ΑΛΕΞΙΑ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ (Μερική απασχόληση)

Η Αλεξία Παπαλαζάρου είναι Σκηνοθέτις, Σύμβουλος επεξεργασίας κειμένων και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ανοιχτού Θεάτρου. Σπούδασε στο ΒΙΤΙΖ στη Βουλγαρία, σκηνοθεσία θεάτρου. Συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ στην Παιδικά και Νέα Σκηνή, με το Θέατρο ΕΝΑ, το Θέατρο Διόνυσος, την ΕΘΑΛ και το Θέατρο Αντίλογος. Ιδρυτής του «Ανοιχτού Θεάτρου», με παραστάσεις στην παιδική, νεανική και κεντρική σκηνή.

2010-2012: Οργάνωση και παρακολούθηση σεμιναρίων Θεατρικής Γραφής στο Ανοιχτό Θέατρο με την καταξιωμένη ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη. Αποτέλεσμα των εργαστηρίων ήταν η συγγραφή 14 θεατρικών έργων τα οποία παρουσιάστηκαν σε μορφή θεατρικού αναλογίου.

2012: Συμμετοχή σε σεμινάρια Θεατρικής Γραφής που οργάνωσε ο ΘΟΚ και το I.T.I με την Χρύσα Σπηλιώτη και τον Graham Whybrough.

2012-2018: Σύμβουλος Γραφής στο πρόγραμμα play and play on που οργάνωσε ο ΘΟΚ σε συνεργασία με το I.T.I

Από το 2017 διδάσκει Θεατρική Γραφή στα εργαστήρια της Τετάρτης και στο Θεατρικό Μουσείο Λεμεσού που οργανώνει ο ΘΟΚ.

Επίσης οργανώνει εργαστήρια θεατρικής γραφής σε ομάδες στη Λεμεσό και Πάφο και συνεργάζεται με πολλούς θεατρικούς συγγραφείς ως σύμβουλος γραφής. Διδάσκει το μάθημα της Θεατρικής Γραφής.

 

ΣΤΑΥΡΗ ΚΑΛΟΠΕΤΡΙΔΟΥ (Μερική απασχόληση) 

Χορογράφος, Δίπλωμα Ανώτερης Σχολής Χορού Δ.Γρηγοριάδου / «Diploma in Dance Studies»-LABAN Institute of Dance UK. Συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις ως χορεύτρια-performer στην ομάδα χορού «Echo Arts», καθώς και σαν χορεύτρια και βοηθός χορογράφου στην ομάδα «Αλλαχού» στην Ελλάδα. Επιπλέον εργάστηκε ως δασκάλα κλασσικού χορού και μουσικοκινητικής σε εργαστήρι σορού και τεχνών για παιδιά, αφού συγχρόνως συνέχιζε να παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου σορού, physical theatre και αυτοσχεδιασμού. Επισπρόσθετα, ύστερα από την ολοκλήρωση του σεμιναρίου «Vaganova» υπό την επίβλεψη της Κ. Pokoevas στην Αθήνα πήρε το συγκεκριμένο πτυχίο διαδασκαλίας του προγράμματος ερασιτεχνικών σχολών, Κύκλος Α του A.D.S.A. -  Amateur Dance School.

Ίδρυσε την ομάδα χορού και παραστατικών τεχνών «Fibre Performing Arts» με σημαντικές συμμετοχές σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα. 

Διδάσκει σε ιδιωτικές σχολές χορού κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο και δημιουργικό χορό. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον χορευτικό όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Διδάσκει Κινητικές Πρακτικές και Χοροκίνηση.

 

ΛΟΥΚΑΣ ΠΡΑΣΤΙΤΗΣ (Μερική απασχόληση)

Διευθυντής δημοτικού σχολείου.

1980-1984:  Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ

1984-1987: Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου

1994-1996:  - Μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών

Σπουδές στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου 

Πτυχίο εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού με δάσκαλο τον Λάκη Κουρετζή (Θέατρο της Ημέρας)

Διδασκαλία Θεατρικού Παιχνιδιού στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διδασκαλία Θεατρικού Παιχνιδιού στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

-       Συμμετοχή σε δεκάδες συνέδρια με θέμα το Θεατρικό Παιχνίδι που οργάνωσε η ΠΟΕΔ και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

  • Συγγραφή άρθρων σχετικών με το Θεατρικό Παιχνίδι σε σχέση με τη διδασκαλία που οργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου

  • Σκηνοθεσίες στην θεατρική Ομάδα «Έξοδος» Λάρνακας, θεατρικό Όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου, ΕΘΑΛ

  • Πρόεδρος Καλλιτεχνικής Επιτροπής Θ.Ο.Κ.

  • Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Θ.Ο.Κ.

  • Συγγραφές, θεατρικών έργων για παιδιά που ανέβασε ο Θ.Ο.Κ. και η ΕΘΑΛ. 

Διδάσκει το μάθημα Θέατρο και Εκπαίδευση.

Επικοινωνία:

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Ζήνα Καυκαρίδη - Υπεύθυνη Γραμματείας |  τηλ. 22318128

 

 

Email:  vl.kafkaridesdramaschool@outlook.com.gr 

                                                                        Fax: 22493450

bottom of page