top of page

Διοικητικό Προσωπικό

Διευθυντής
Στέλιος Καυκαρίδης
 
Αναπληρώτρια Διευθύντρια
Μαριάννα Καυκαρίδου
 
Διευθυντής Σπουδών
Νεοκλής Νεοκλέους

Διοικητική Λειτουργός
Γραμματεία
Ζήνα Καυκαρίδου

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Tο εκπαιδευτικό προσωπικό της Δραματικής Σχολής "Βλαδίμηρος Καυκαρίδης" αποτελείται από εγνωσμένου κύρους και αξίας ηθοποιούς, σκηνοθέτες, πρακτικούς και θεωρητικούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, με σημαντικό  έργο και ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου. 

Προγράμματα Σπουδών

Τριετές Πρόγραμμα Σπουδών
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ (3 ΕΤΗ - ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑ)
Τετραετές Πρόγραμμα Σπουδών
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ (4 ΕΤΗ - ΠΤΥΧΙΟ)

Ποιοί είμαστε...

Η Δραματική Σχολή "Βλαδίμηρος Καυκαρίδης" ιδρύθηκε το 1992 στη μνήμη του πρωτεργάτη του Κυπριακού Θεάτρου Βλαδίμηρου Καυκαρίδη και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Σατιρικού Θεάτρου Κύπρου.

 

Η Δραματική Σχολή "Βλαδίμηρος Καυκαρίδης" είναι  εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι η μοναδική Δραματική Σχολή στην Κύπρο η οποία προσφέρει ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στη δραματική τέχνη με δύο Προγράμματα Σπουδών: το τριετές πρόγραμμα σπουδών  το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος στην Υποκριτική και το τετραετές πρόγραμμα σπουδών  το οποίο οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου στην Υποκριτική.

 

Σκοπός της Δραματικής Σχολής «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» είναι η προώθηση μιας πολυδιάστατης θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης στο γνωστικό πεδίο της Υποκριτικής Τέχνης. Ειδικότερα, τα πρόγραμματα στοχεύουν σε μια πολυπρισματική μελέτη του θεατρικού φαινομένου, η οποία συνδυάζει τα ποικίλα μεθοδολογικά, θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία της Καλλιτεχνικής Πρακτικής, της Θεατρολογικής Κατάρτισης και της Θεατροπαιδαγωγικής. Με στόχο να εξασφαλιστεί το εύρος όλων των γνωστικών αντικειμένων και μεθοδολογικών προσεγγίσεων, τα προσφερόμενα μαθήματα των προγραμμάτων οργανώνονται με βάση τα τρία γνωστικά αντικείμενα και πραγματεύονται θέματα που αφορούν:

 • στις πρακτικές λειτουργίες και δεξιότητες της Υποκριτικής

 • στις θεωρητικές εκφάνσεις της Υποκριτικής (κατανόηση, ανάλυση και ερμηνεία κειμένου, στρατηγική και μέθοδος προσέγγισης του χαρακτήρα, έρευνα και μελέτη του αντικειμένου)

 • στις συναφείς τέχνες του αυτοσχεδιασμού, της ορθοφωνίας, της μουσικής, της κινησιολογίας, του χορού και της σκηνογραφίας

 • στις θεμελιώδεις θεωρητικές κατευθύνσεις και την ιστορία του θεάτρου, της δραματολογίας, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου και της τέχνης.

ΣΧΟΛΗ 2.jpg

Οι Απόφοιτοί μας

Στα 30 χρόνια λειτουργίας της Δραματικής Σχολής "Βλαδίμηρος Καυκαρίδης"

μεγάλος αριθμός αποφοίτων μας έχει διαπρέψει στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, με μια ιδιαίτερα επιτυχή πορεία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και έχει τιμηθεί με βραβεία για το καλλιτεχνικό του έργο.

Διαχρονικά οι απόφοιτοί μας αναλαμβάνουν σημαντικούς, πρωταγωνιστικούς ρόλους σε θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και διακρίνονται επίσης ως σκηνοθέτες, ιδρυτές θεατρικών φορέων και ομάδων, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί παραγωγοί, σεναριογράφοι, εκπαιδευτικοί κ.α.

Οι Εγκαταστάσεις μας

Η Δραματική Σχολή "Βλαδίμηρος Καυκαρίδης" λειτουργεί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης», ενός σύγχρονου και άρτια διαμορφωμένου πολυχώρου, στον οποίο στεγάζεται και το Σατιρικό Θέατρο Κύπρου.

Στο σύνολο η Σχολή διαθέτει 6 αίθουσες διδασκαλίας, εκ των οποίων οι δύο έχουν δική τους σκηνή, αίθουσα μουσικής και αίθουσα χορού. Διαθέτει επίσης γραφείο Διεύθυνσης, βιβλιοθήκη με εξειδικευμένη θεατρική βιβλιογραφία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αίθουσα καθηγητών, καφετέρια και ανοιχτό χώρο για το διάλειμμα.

Οι Διπλωματικές και Πτυχιακές εξετάσεις/παραστάσεις των φοιτητών/τριών διενεργούνται στις τρεις θεατρικές σκηνές του Πολιτιστικού Κέντρου "Βλαδίμηρος Καυκαρίδης" ενώπιον κοινού. Για την πραγματοποίηση των παραστάσεων διατίθεται από το Σατιρικό Θέατρο ο σκηνικός, φωτιστικός και ηχητικός εξοπλισμός, θεατρικά κοστούμια, καθώς και τεχνική υποστήριξη.

Επιλέγουμε τη Δραματική Σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» γιατί:

 • Είναι η μοναδική Δραματική Σχολή στην Κύπρο η οποία προσφέρει ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στη δραματική τέχνη με δύο Προγράμματα Σπουδών

 • Διαθέτει σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, καθώς λειτουργεί στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» - Σατιρικού Θεάτρου

 • Προσφέρει υψηλού επιπέδου πρακτική και θεωρητική κατάρτιση από εγνωσμένου κύρους καθηγητές, σε Κυπριακό και Ελλαδικό επίπεδο, με ιδιαίτερα αξιόλογο καλλιτεχνικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο

 • Παρέχει ένα επαγγελματικό, ζεστό και δημιουργικό περιβάλλον στο οποίο καλλιεργείται η ομαδικότητα και η συνεργασία, ενισχύεται η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνείδηση, προωθείται η κριτική σκέψη, η ελευθερία λόγου και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών, και καλλιεργούνται αξίες όπως ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση και η αποδοχή

 • Επιδιώκει τη συμμετοχή/πρακτική άσκηση σημαντικού αριθμού φοιτητών/τριών της σε επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις,  έτσι ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος και να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις οι οποίες θα κάνουν πιο ομαλή την μετάβαση από την αποφοίτηση στην εργασία

 • Δίνει τη  δυνατότητα στους απόφοιτούς της  για συνέχιση των σπουδών τους στην Κύπρο ή στο εξωτερικό σε προγράμματα επιπέδου πτυχίου ή μεταπτυχιακά προγράμματα.

 • Συμβάλει στην εγχώρια καλλιτεχνική δημιουργία και στη διεύρυνση του πολιτιστικού επιπέδου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την προώθηση στην αγορά εργασίας και τα κοινωνικά δρώμενα συγκροτημένων προσωπικοτήτων που ασκούν το λειτούργημα της Υποκριτικής και των συναφών τεχνών

bottom of page